Att planera sin resa

Efter att man väl har bestämt sig för att man ska ut och tågluffa, så kommer själva planerandet utav vart man ska och hur länge man ska vara borta. Vilket interrailkort kommer jag att behöva? Vart krävs det att man har platsbiljetter? Hur lång tid tar det att åka med tåget och hur många byten är det? Det är några utav de vanligaste frågorna och det är förståeligt.  Så vi har satt ihop en liten lista på hur man kan göra det lättare att få svar på dessa. 

Vart ska du?  
Du kanske redan har koll på detta, men har du inte det kan vi rekommendera att ta fram en karta titta ut på ett ungefär hur mycket du kommer hinna med och vart du vill åka. 

Hur länge ska du vara borta? 
Hur länge ska du vara borta och hur länge ska du stanna på platserna du besöker? Detta kan vara bra att veta i förväg för att kunna lista ut vilket interrailkort du kommer att behöva

Gör en resplan 
När du har listat ut vart du ska och hur länge du ska stanna, så är det smidigt att göra en resplan. Kolla ut tågförbindelser, byten och vart det krävs platsreservationer. Detta kan du göra själv via Railplanner appen eller ta hjälp utav oss att sätta ihop ett förslag. 

Beställ  
När resplanen är klar och du har kollat ut vilka biljetter du ska beställa, så kan du kontakta oss så bokar vi dessa. Vi skickar biljetterna med posten, så kom ihåg att vara ute i tid så att vi hinner posta biljetterna. Biljetterna kommer att skickas hem till dig, dessa skickar som REK då det är värdehandlingar, vi skickar det till ditt närmsta postombud. 

Vill du inte boka hela resan i förväg går det bra att endast beställa interrailkortet och bestämma sin rutt allt efter resans gång.