Packlista

Tågluffning erbjuder stora möjligheter för dig som lockas av friheten. Det är bara du själv som sätter begränsningarna för var ditt äventyr börjar och slutar. För att på bästa sätt förbereda dig inför den kommande resan är det en god idé att göra en packlista så att upplevelsen blir så optimal som möjligt

Tänk på att ta med en vällagrad ryggsäck som är tillräckligt stor för att rymma alla nödvändiga föremål. Klädombyten, hygienartiklar, tandkräm och tandborste kommer du naturligtvis att behöva. Slå gärna in dem i slutbara påsar, ingen blir glad av att upptäcka schampo som runnit ut över hela packningen. Lika nödvändigt är att få med sig telefonladdaren och vattenflaskan. Tag gärna med lösa kontanter, det är inte alla platser längs Sveriges avlånga land som ännu har övergått till betalkort. Vädret kan växla snabbt som bekant så du gör klokt i att förbereda dig för både sol och regn. Solskyddsfaktor, glasögon, badbyxor och solhatt passar för varma dagar. Regnställ, underställ och stövlar är lämpligt vid regn och rusk. Detta öppnar upp möjligheten att vistas utomhus oavsett väderlek.

Du kommer spendera lång tid på tåget och kommer att garanterat få se mycket fantastisk natur. Därför är det inte så dumt att ta med sig en kamera med batteri och kanske en kikare. Önskar du att koppla av en stund så kan du ta med dig en musikspelare eller varför inte en kortlek och en bra tidning? Behöver du samla dina intryck är det aldrig fel att heller ha ett skrivblock och en penna till hands.

Vildmarken attraherar många. Kanske är du en av dem som har funderat på campa ute vid en stilla sjö eller ta en uppfriskande vandring över Skandernas mäktiga fjällrygg? Det är inga problem! Men det kräver lite extra förberedelser. En detaljerad karta över området som du kommer att besöka är att rekommendera. Har du också planerat att övernatta så behöver du ett stabilt tält och en skön sovsäck.

Föremål som är bra att ta med sig på färden är campingbestick och tallrikar, ficklampa, kompass, kåsor, matsäck, multiverktyg, myggspray, servetter, termos, triangiakök och tändare. Är du intresserad av fiske så packa ned lämplig utrustning för det ändamålet men glöm inte bort att i många sjöar så måste du ha ett fiskekort för att kunna meta. I Sverige råder allemansrätter som ger oss både fantastiska rättigheter att vistas och verka i naturen men också skyldigheter. Det är ditt ansvar att känna till vilka regler som är rådande. Du kan läsa mer information på Naturvårdsverkets hemsida. http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/

Obs! Det är viktigt att du inte glömmer att ta med dig Första-hjälpenväskan utifall olyckan skulle vara framme!

Titta igenom din packlista en extra gång för säkerhets skull.

Vi önskar dig nu en behaglig och spännande resa!