Tågluffa i Sverige

Upptäck det fantastiska inlandet. Kustens sagolika spets. Den vackra, orörda naturen. Från strand till eldstad. Att tågluffa i Sverige är ett enkelt och prisvärt sätt att njuta av en oförglömlig semester. Glöm pass, visum och vaccinationer. Ta dig bara till närmaste tågstation så kan äventyret börja.

TÅGLUFFARKORT


 Med ett tågluffarkort får du obegränsat resande i det svenska inlandet. Res, vila, njut, upptäck – i din alldeles egna takt. Hur, var och när du vill resa är upp till dig.Du behöver inget mer än själva kortet, men vill du vara helt säker på att åka med ett visst tåg kan du för en billig slant lägga till en reserverad plats på.KÖP TÅGLUFFARKORT

HUR FÅR JAG TÅGLUFFARKORTET?

Ett digitalt kort skickas till dig via e-post direkt så snart beställningen är färdigbehandlad. Om du önskar kan du mot uppvisande av ditt digitala kort få ett fysiskt när du ombordstiger.

VILKA RABATTER FINNS DET?

Tågluffarkortet säljs rabatterat till studenter och seniorer. När du väljer resenärskategori i samband med din beställning justeras priset automatiskt.

ÅKER BARNEN GRATIS?

Ja, två barn upp till 15 år får följa med kostnadsfritt när du som vuxen reser med tågluffarkort.

VILKA TÅG KAN JAG ÅKA MED?

Samtliga av Inlandsbanans tåg. Består din drömresa av flera olika tågbolag så kan du boka de övriga sträckorna separat genom oss.

PAKETRESOR

 Vissa vill bara kliva på tåget när känslan faller på och lösa allt längs vägen. Andra vill gärna ha allt klart på förhand, och gärna med lite extra bekvämlighet på resan. Då är en paketresa ett perfekt val. Utforska lokala sevärdheter runt Sverige, djupdyk i den samiska kulturen, eller ta en avstickare till Norge med Hurtigruten.

RESERVERA PLATS

Tågresor består av två delar, färd och plats. Tågluffarkortet gäller som en färdbiljett, men inte som platsbiljett. Därför bör du reservera plats på de sträckor som är extra viktiga för dig för att få komma med. Till exempel om du bokar boende i en viss stad, eller ska träffa någon på en bestämd dag längs vägen.

HUR RESERVERAR JAG PLATS?

Du kan ange vilka sträckor som du vill reservera plats på i kassan när du köper tågluffarkortet genom oss. En av våra duktiga säljare kontaktar dig inom kort för att slutföra din beställning.

VAD KOSTAR EN PLATSBILJETT?

När du reser med tågluffarkortet så kostar det endast 50 kr per person och sträcka, inklusive moms.

ÄR PLATSBOKNING OBLIGATORISKT?

Nej, men högst rekommenderat. Eftersom de allra flesta har ledigt ungefär samtidigt så blir också trycket högre och lediga platser färre.

VAD HÄNDER OM JAG INTE RESERVERAR PLATS?

Du får åka med i mån av plats, men om tåget är fullbokat (vilket ofta händer under högsäsong) så behöver du vänta på nästa tåg.

ANSLUTNINGSRESOR

Var du än väljer att börja din tågluff i Sverige kan du boka anslutningsresan genom oss. Sök och jämför priser på bussar och tåg, från alla tågbolag, på ett enda ställe. Givetvis bokar du snabbt, enkelt och får biljetterna elektroniskt direkt.